Portretten

“Ik ben pas tevreden als mijn portretten gaan leven en het idee geven dat ze ieder moment van het papier of doek naar voren kunnen stappen.”

In mijn kindertijd keek ik graag naar de wereld om me heen.  Mensen kijken vond ik reuze interessant en ieder gezicht was boeiend. In al die ogen, oren, neuzen en monden zag ik precies de diep verscholen schoonheid .. niet één mens was gelijk. Ik moest en zou dit tekenen.

Hierbij ontdekte ik dat portretten helend kunnen werken. Het laat je een stukje zien van jezelf precies zoals je bent. En soms kan er iets zichtbaar worden waardoor je anders tegen jezelf of iemand anders aan gaat kijken. Of helpt het je om het verlies van een dierbaar iemand een plek te geven.

Inmiddels heb ik op aanvraag verschillende portretten gemaakt en in de loop van de jaren leermeesters opgezocht om technieken te leren waarmee ik de gelijkenis van mensen op natuurgetrouwe wijze vast kan leggen.

Naast het tekenen met zwart-wit grafiet potlood, kleurpotlood en pastelkrijt is een portretschilderij schilderen met acryl en olieverf mogelijk. Een portret geschilderd met zelfgemaakte ei-tempera verf en afgewerkt met bladgoud is de meest exclusieve vorm die ik aanbied.

Hierop volgend is mijn belangstelling voor aquareltechniek aan het groeien en ben ik aan het experimenteren met het portretteren van kinderen in een bosrijke sprookjesachtige omgeving. Tijdens dit proces laat ik graag mijn fantasie gaan, maak ik het onzichtbare zichtbaar en volg ik wat er tijdens het tekenen ontstaat en uit mijn handen vloeit.

Heb je interesse voor het laten maken van een portret? Neem contact met mij op voor meer informatie en vraag naar de mogelijkheden.