Portretten

“Ik ben pas tevreden als mijn portretten gaan leven en het idee geven dat ze ieder moment van het papier of doek naar voren kunnen stappen.”

Als kind keek ik vaak verwonderd naar de wereld om me heen.  Mensen kijken vond ik reuze interessant en ieder gezicht was boeiend. In al die ogen, oren, neuzen en monden zag ik precies de diep verscholen schoonheid .. niet één mens was gelijk. Ik moest en zou dit tekenen.

Hierbij ontdekte ik dat portretten helend werken. Het laat je een stukje zien van jezelf precies zoals je bent. En soms kan er iets zichtbaar worden waardoor je anders tegen jezelf of iemand anders aan gaat kijken. Het kan je ook helpen om het verlies van een dierbaar iemand een plek te geven.

Inmiddels heb ik op aanvraag verschillende portretten gemaakt en in de loop van de jaren leermeesters opgezocht om technieken te leren waarmee ik de gelijkenis van mensen op verschillende manieren vast kan leggen.

Naast het tekenen met zwart-wit grafiet potlood, zijn er verschillende andere technieken mogelijk. Een portret geschilderd met zelfgemaakte ei-tempera verf en afgewerkt met bladgoud is de meest exclusieve vorm die ik aanbied.

De laatste ontwikkelingen op dit gebied is het portretteren van kinderen in een bosrijke sprookjesachtige omgeving. Tijdens dit proces laat ik op een intuïtieve manier mijn fantasie gaan, maak ik het onzichtbare zichtbaar en volg ik wat er tijdens het tekenen ontstaat en uit mijn handen vloeit.

Heb je interesse voor het laten maken van een portret? Neem contact met mij op voor meer informatie en vraag naar de mogelijkheden.