Over Mij

Mijn naam is Bianca Snip en zolang als ik me kan herinneren speelt creativiteit een belangrijke rol in mijn leven. Ondanks dat gegeven is dit niet altijd vanzelfsprekend geweest.

Op zoek naar mijn ware Zelf

Toen ik mijn eerste Caran d ‘Ache kleurpotlodendoos kreeg verdween ik regelmatig in een eigen wereld. Ik tekende fantasiebomen en mensen op mijn eigen manier. Hierbij droomde en fantaseerde ik er rustig op los. Daarnaast was ik altijd wel op een creatieve manier met iets anders bezig.

In mijn jeugd tekende ik regelmatig met een kroontjespen en o.i. inkt dieren na uit mooie fotoboeken want daar was ik goed in. En tijdens de natuurtekenlessen op de grafische school later, had ik weinig moeite om een realistische weergave te maken van de natuur onderwerpen die we regelmatig als oefening kregen. Op de een of andere manier dacht ik dat dit ook van me verwacht werd omdat ik nou eenmaal goed kon tekenen, dus ging ik hier vrolijk mee verder.

Totdat ik op latere leeftijd meer bewust werd van mezelf en mijn eigen keuzes ging maken. Ik kreeg, vanwege het wegvallen van mijn moeder op zeer jonge leeftijd en een daarop volgend diep pijnlijk loyaliteitsconflict met mijn vader na een gemiste puberteitsperiode waardoor er van alles aan de oppervlakte kwam in mijn leven, meer belangstelling voor psychologie en alles wat maar met het menselijk brein en de geest te maken had. Op de een of andere manier kon ik mijn gevoelens niet kwijt en wilde ik van alles weten ..

Helderheid

Ik begon boeken te lezen van Dr. Wayne W. Dyer. Dit werd een van mijn grootste favorieten naast de 365 dagelijkse wijsheden en affirmaties uit de miniboekjes Ontwaken en Bespiegelingen in het licht van Shakti Gawain die ik later mijn bijbeltjes noemde. Ook de innerlijke wijsheid boeken van Penny Peirce en het boek van The Artist Way van Julia Cameron ontbraken niet aan mijn verzameling evenals De Ontembare Vrouw van Clarissa Pinkola Estes.  Inmiddels was ik behoorlijk op zoek naar mezelf, nieuwsgierig en vooral ook leergierig want ik wilde weten wie ik was en wat bij mij hoorde waardoor ik verder kon.

Op een gegeven moment viel er van alles op zijn plek. De meeste antwoorden op vragen die ik had, kreeg ik door mezelf los te maken van het perfectionisme waar ik echt last van had. Ik ging compleet het tegenovergestelde doen en begon met tekenen en schilderen vanuit mijn intuïtie. Dit begon voorzichtig met krullende o.i. lijntjes. Het mocht van alles zijn en ik schakelde de knop om er alsmaar voor anderen te zijn even helemaal uit. Dit groeide uit tot kleurrijke composities, beeldhouwwerk en schilderijen. Mijn zelfvertrouwen en eigenwaarde groeide flink op dat moment. Ik stond zelf aan het roer van mijn leven, maakte zelf mijn eigen keuzes en bepaalde zelf wat ik wilde zonder dat iemand anders zei hoe dat iets ”moest”.

Niet alleen het kunstzinnig werken hielp mij om veel dingen een plek te geven. Eind 2012 verdiepte ik me in de Mayakalender. Ik las het boek Mayawijsheid van Elvira van Rijn. Dat was dus niet het einde van de wereld maar .. een nieuw begin! Ongelofelijk wat ik daar allemaal in las en tegenkwam. Ik was in het sprookje van mijn eigen leven terecht gekomen en kreeg helderheid over mijn kernkwaliteiten, valkuilen en uitdagingen. Tussen de regels door las ik wat precies bij mij past. En vooral wat ik persoonlijk nodig heb om te groeien en te ontwikkelen.

Loslaten van oude patronen

De Vijf Elementen vanuit de chinese geneeskunde en astrologie (Nine Star Ki) hebben hier een schepje bovenop gedaan want hierdoor heb ik inzicht gekregen wat ik persoonlijk nodig heb om mezelf weer gezond en fit te voelen in mijn lichaam. Ik nam andere voeding patronen en gewoontes aan en kreeg, aanvullend op de inzichten die ik had gekregen vanuit de Mayakalender, bevestigd wat ik op dit gebied persoonlijk nodig heb om te groeien en te ontwikkelen.

Perfectionisme & helende kunst

Nog steeds teken en schilder ik vanuit mijn gevoel en intuitie. Maandagavond is mijn wekelijkse vrije schilderavond. Tijdens deze avond laat ik mijn perfectionisme los en mijn gevoel even helemaal gaan, hoeft het niets voor te stellen, mag alles er zijn en experimenteer ik met verschillende materialen en technieken. Alles wat ik dan maak heeft een helende uitwerking op mij.

Symbolische kleuren & symboliek

Momenteel leer ik bij de numerologische jaartekencursus van de opleiding genezend tekenen in Zutphen welke kleuren en vormen bij getallen horen. En ook wat de betekenis hiervan is. Hierdoor heb ik inspiratie gekregen om mijn eigen persoonlijkheid en karakter om te zetten naar krachtige symbolische tekeningen maar ook de persoonlijkheid en het karakter van andere mensen.
Wil je een keertje kennismaken of gewoon een keer langskomen en komen kijken naar mijn werk? Maak een afspraak met mij via het contactformulier. Je bent van harte welkom.