Over Mij

Mijn naam is Bianca Snip en zolang als ik me kan herinneren speelt creativiteit een belangrijke rol in mijn leven. Ondanks dat gegeven is dit niet altijd vanzelfsprekend geweest.

Mijn 1e tekendoos

Toen ik mijn eerste Caran d ‘Ache kleurpotloden kreeg was ik heel erg trots op het bezit van mijn 1e tekendoos en verdween ik regelmatig in een eigen wereld. Ik tekende, droomde en fantaseerde er rustig op los.

Natuurgetrouw tekenen

Naast het tekenen met kleurpotloden tekende ik ook regelmatig met een kroontjespen en o.i. inkt dieren na uit mooie fotoboeken. Ik was me er toen nog niet echt van bewust, maar maakte moeiteloos contact met de ziel van een dier. En tijdens de natuurtekenlessen op de grafische school later, had ik ook weinig moeite om een realistische weergave te maken van natuuronderwerpen die we regelmatig als oefening kregen. Omdat ik hier goed in was ging ik hier vrolijk mee verder. Totdat ik meer bewust werd van mezelf en andere keuzes ging maken ..

Gevoelens een plek geven

Door een traumatische gebeurtenis op jonge leeftijd was er stilletjesaan inmiddels van alles aan de oppervlakte aan het komen in mijn leven. Het lukte maar niet om mijn gevoelens een plek te geven en daarnaast wilde ik ook heel graag het waarom van wat er gebeurde weten .. Ik kreeg meer belangstelling voor psychologie en alles wat maar met het menselijk brein en de geest te maken had.

Op zoek naar mezelf

Ik begon boeken te lezen van Dr. Wayne W. Dyer. Dit werd een van mijn grootste favorieten naast de 365 dagelijkse wijsheden en affirmaties uit de miniboekjes Ontwaken en Bespiegelingen in het licht van Shakti Gawain. En ook de innerlijke wijsheid boeken van Penny Peirce en het boek van The Artist Way van Julia Cameron ontbraken niet aan mijn verzameling evenals De Ontembare Vrouw van Clarissa Pinkola Estes.  Inmiddels was ik behoorlijk op zoek naar mezelf, nieuwsgierig en vooral ook leergierig want ik wilde weten wie ik was en wat bij mij hoorde waardoor ik verder kon.

Loslaten van perfectionisme

Op een gegeven moment viel er van alles op zijn plek. De meeste antwoorden op vragen die ik had, kreeg ik door mezelf los te maken van het perfectionisme waar ik last van had. Ik werd uitgenodigd om te experimenteren en eens een keer compleet het tegenovergestelde doen. Ik begon met tekenen en schilderen vanuit mijn intuïtie. Eerst voorzichtig met krullende o.i. lijntjes. Het hoefde nergens op te lijken, mocht van alles zijn en ik schakelde de knop om alles helemaal perfect te maken even helemaal uit. Dit groeide langzaamaan uit tot kleurrijke composities, beeldhouwwerk en schilderijen.

Ontwikkelen van vertrouwen

Mijn zelfvertrouwen groeide flink op dat moment. En ook een basis gevoel van oervertrouwen kreeg door deze manier van werken een plek bij mij. Ik voelde me rijk van binnen en stond zelf aan het roer van mijn leven. Ik maakte mijn eigen keuzes en bepaalde zelf wat ik wilde zonder dat iemand anders zei hoe dat iets ”moest”.

Helderheid over mijn kernkwaliteiten

Niet alleen het kunstzinnig werken hielp mij om veel dingen een plek te geven. Eind 2012 verdiepte ik me in de Mayakalender. Ik las het boek Mayawijsheid van Elvira van Rijn. Dat was dus niet het einde van de wereld maar .. een nieuw begin! Ongelofelijk wat ik daar allemaal in las en tegenkwam. Ik was in het sprookje van mijn eigen leven terecht gekomen en kreeg helderheid over mijn kernkwaliteiten, valkuilen, oude patronen en uitdagingen. Ook over wat ik persoonlijk nodig heb om te groeien en te ontwikkelen.

Loslaten van oude patronen

De Vijf Elementen vanuit de chinese geneeskunde en astrologie (Nine Star Ki) hebben hier een schepje bovenop gedaan want hierdoor heb ik inzicht gekregen wat ik persoonlijk nodig heb om mezelf weer gezond en fit te voelen in mijn lichaam. Ik nam andere voeding patronen en gewoontes aan en kreeg, aanvullend op de inzichten die ik had gekregen vanuit de Mayakalender, bevestigd wat ik op dit gebied persoonlijk nodig heb om te groeien en te ontwikkelen.

Helende kunst

Nog steeds teken en schilder ik vanuit mijn gevoel en intuitie. Maandagavond is mijn wekelijkse vrije schilderavond. Ik maak contact met mijn innerlijke kind dat eigenlijk alleen maar het allerliefste op een creatieve manier wil spelen en nergens aan gebonden wil zijn. Tijdens deze avond laat ik mijn perfectionisme los en mijn gevoel even helemaal gaan, hoeft het niet iets voor te stellen. Mag alles er zijn en experimenteer ik met verschillende materialen en technieken. Alles wat ik dan maak heeft een helende uitwerking op mij.

Symbolische kracht-tekeningen

Momenteel leer ik bij de numerologische jaartekencursus van de opleiding genezend tekenen in Zutphen welke kleuren en vormen bij getallen horen. En ook wat de betekenis hiervan is. Hierdoor heb ik inspiratie gekregen om mijn eigen persoonlijkheid en karakter om te zetten naar krachtige symbolische tekeningen maar ook de persoonlijkheid en het karakter van andere mensen.
Hierbij gebruik ik graag mijn tekentalent wat ik van nature heb meegekregen en leg ik op een moeiteloze manier bewust de dingen vast die ik ‘zie’ en ‘voel’ bij andere mensen en alles waar ik me op afstem. Toen ik kind was, had ik geen flauw idee wat ik nu eigenlijk precies deed maar inmiddels weet ik wel beter.
Wil je een keertje kennismaken of gewoon een keer langskomen en komen kijken naar mijn werk? Maak een afspraak met mij via het contactformulier. Je bent van harte welkom.