Nieuwjaarstekening 2019

Voornemen

Eind vorig jaar las ik over de engelen energie boost op 1 jan. 2019. Ik had me voorgenomen om iedere dag iets te tekenen en ergens uitdrukking aan te geven. En vanwege de voelbare flow was het niet zo moeilijk om te beginnen met een Nieuwjaarstekening experiment.

Eerst verscheen er een engel op het papier. Daarna kwamen de zwaan en de lotusbloem in beeld. De zwaan en de lotusbloem in de tekening symboliseren beiden schoonheid en beauty in de wereld. Hierbij staan de getallen 1 in de datum van 1-1-2019 voor een nieuw begin, creativiteit en zelfvertrouwen.

Als je de getallen van alleen het jaartal bij elkaar optelt vormt dit een 3. Ook hiermee staan creativiteit en artistieke dingen doen in verbinding. Alles waar je vorig jaar aan gewerkt hebt en mee begonnen bent begint dit jaar vorm te krijgen. Daarnaast word je uitgenodigd om het leven in dit jaar voor jezelf zo plezierig mogelijk maken.

Coöperatie en evenwicht

Het grote yin-yang symbool in het midden verweven met de zwaan en de lotusbloem symboliseert het getal 2 dat staat voor coöperatie en evenwicht. Hoe ziet de wereld eruit zien als er geen samenwerking bestaat?

Kracht, expressie & sensitiviteit

De open cirkel rondom het yin-yang teken heen symboliseert het getal 0 dat wijst op innerlijke gaven zoals sensitiviteit, kracht, expressie en intuitie. Dit versterkt de energie en betekenis van de andere getallen en kan op allerlei manieren ingevuld worden.

Herscheppen, voeden of verwoesten

De wereldbol symboliseert het jaargetal 1 in 2019 waarbij direct de vraag in me opkomt: Hoe gaat creatieve energie zich manifesteren dit jaar zowel bij mezelf als bij anderen? We zijn allemaal scheppers van onze eigen werkelijkheid en kunnen kiezen. Wordt het herscheppen, voeden of verwoesten?

Verbinding met Sirius

Het 3 delige teken aan de linkerzijde symboliseert de energie en de verbinding met de planeet Sirius. Daar liggen onze energetische wortels las ik in dit artikel van Nieuwetijdskind. Door ons weer te verbinden met het licht van Sirius, kunnen we een basis leggen voor een nieuw begin.

In beweging komen

Daarnaast staat het teken van Sirius ook symbool voor de creatietoon van de derde dag (toon 3) van het Witte Wereldoverbrugger levenspad van de Mayakalender. Hiermee zijn we het hele jaar verbonden. Het thema van het Witte Wereldoverbrugger levenspad is loslaten en het doel is inzicht. Toon 3 is verbonden met de Gele Ster en staat voor expressie, in beweging en actie komen. Ook hier kunnen we keuzes maken. Gaan we verder op ontdekkingsreis en komen we in actie met nieuwe dingen? Of blijven we stilstaan en doen we wat we altijd hebben gedaan?

Inspirerende voorbeelden

De 9 sterren boven de zwaan accentueren de betekenis van toon 3 nog even extra met de betekenis van de Gele Ster die hiermee verbonden is. Dat is stralend je eigen plek innemen waarbij het getal 9 in het jaargetal staat voor integriteit en wijsheid. Welk inspirerend voorbeeld ga ik, jij, wij nemen? Waar zijn wij zelf bereid om te gaan?

Keuzes

De rand met alle kleuren van de regenboog is een bewuste keuze voor de pot met goud die ons te wachten staat als we hier zorgvuldig mee omgaan. Welke keuzes gaan we maken waardoor er weer eerbied terugkomt voor harmonie en schoonheid op aarde? Hoe kunnen we zelf verantwoordelijkheid nemen voor hoe we hiermee omgaan?

Een stralend 2019

Met deze boodschap wens ik je een stralend 2019 toe. Daarbij spreek ik de wens uit dat de aarde steeds meer gaat stralen met ons erbij. Maak er iets moois van voor jezelf, je omgeving en iedereen van wie je van houdt.  Heb het goed het komende jaar met alles wat er is!

Nieuwjaarskaart versturen?

Wil jij jezelf of iemand anders blij maken met een Nieuwjaarskaart? Verstuur deze tekening als een kaart en schrijf een eigen persoonlijke boodschap in 3 eenvoudige stappen:

2 antwoorden
 1. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Wat mooi allemaal lieve Bianca. Petje af voor jou.
  Zelf heb ik inspiratie voor een serie ( !) schilderijen. Nu moeten ze alleen mijn hoofd uitkomen, mijn handen moeten het uiteindelijk doen.
  En intussen eerst nog iets afmaken of opruimen, ordenen.

  Die weg door dat weiland staat op het omslag van mijn boek, ik zie het voor me. Nu die veekraal nog…Die is leeg gelukkig. Vorig jaar mochten alle rotzakken eruit.
  Succes en veel liefs en nog bedankt voor je mooie wensen

 2. Bianca Snip
  Bianca Snip zegt:

  Dank voor je reactie op mijn nieuwjaarsboodschap! Héél fijn om te horen dat de veekraal leeg is. Dat geeft alleen maar ruimte voor inspiratie 🙂 Ik ben benieuwd naar de nieuwe serie. Als je gaat exposeren kom ik zeker langs om te kijken!

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.