Verbeelding brengt je overal

Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal zei Albert Einstein. En laat ik dat laatste nou toevallig net niet kunnen missen in mijn leven. Als kind leren we vaak een heleboel af waarna we vervolgens ergens tegenaan lopen als we ouder zijn. Hier zijn we dan niet blij mee omdat we ver verwijderd zijn geraakt van onszelf. We moeten dan veel moeite doen om weer terug te komen bij de kern van wie we werkelijk zijn.

Expressie

Ondanks dit gegeven heb ik veel geleerd in een periode die achteraf de meest vruchtbare bodem in mijn leven bleek te zijn. Ik begon te tekenen en te schilderen vanuit mijn gevoel en intuïtie en leerde op een expressieve manier verbinding te maken met mezelf en wat er in mij leefde.

De reis die ik heb afgelegd om op deze manier mijn innerlijke wereld tevoorschijn te laten komen heeft me naast vrijheid en avontuur heel veel persoonlijke groei en waardevolle inzichten over mijzelf opgeleverd. Dit alles heeft mij gevormd tot wie ik nu ben.

Innerlijke Rijkdom

Schilderen is een manier om
​datgene te zeggen wat ik niet kan verwoorden.
Daarbij gaat het om een gevoel van binnenuit.
Al schilderend maak ik kleurcomposities.
In steen maak ik vormen waarbij ik zoek
naar eenvoud en helderheid.

Mijn creativiteit breng ik graag
op mijn eigen manier voor de dag.
Ik laat mij leiden door het moment zelf
en de vormen die ontstaan.
De eenvoud en helderheid vind ik
als ik lijnen en vlakken met elkaar verbind.

Door een keuze te maken in het wel of niet
laten wegvallen van verschillende elementen,
ontstaat een vorm vaak op een verrassende manier.
Hierbij ga ik net zo lang door totdat
ik het gevoel heb dat iets goed in elkaar zit.

Energetische tekeningen

Tijdens een pionierstraining van Josje Feller stelde een van mijn collega pioniers een bijzondere vraag aan mij. Zij had heel sterk het gevoel dat ik op een creatieve manier in staat was om een brug te slaan tussen energie en materie.

Zij vroeg mij of ik een intuïtieve krachtkaart wilde maken voor haar. Ik gaf mezelf over aan wat er door mij heen stroomde.

Intuïtieve krachtkaart

Wil jij ook een energetische kracht-tekening laten maken in de vorm van een intuïtieve krachtkaart? Neem contact met mij op via het contactformulier op deze website en vraag naar de mogelijkheden.

Florence Stinis

”Gaaf dat je het bent aangegaan. Magisch hoe jij de kleuren van de regenboog kunt duiden. Je kunt mijn essentie, uniek in kleuren vangen. Dus mijn unieke Blauwdruk weergeven. Je potloden geven vorm aan wat jij doorkrijgt. Bijzonder wat het doet, ik voel mijn energie stromen en hart opengaan. Ik voel het en dat is met geen woorden uit te drukken. Het is mijn energie flow zodra ik ernaar kijk gaat het stromen en voel ik hoe het in mijn buik en hart begint te gloeien. Mijn vonk als het ware aangestoken wordt. Mijn systeem zich herinnerd hoe mijn energie stroomt. Het is jouw deur. De deur van jouw essentie, jouw gave, jouw bron – jouw hemel die je hier brengt – de kleuren van de regenboog die ons aan onze essentie herinneren. En ja, dat is thuiskomen in onze kern. ”

Florence StinisOprichter en Co Flow2Flow Onderwijsbureau
Cresta Facebook Messenger