Een kleurrijk landschap met heuvels en dalen, groen en bloeiend maar soms ook bruin en kaal. Dat was mijn landschap als kind maar bij tijd en wijle ook als volwassene. Ik tekende vaak mijn eigen bomen patronen en met mijn fantasie kwam ik op de meest fantastische plaatsen. De werkelijkheid was helaas minder mooi …

Loyaal

Mijn leven werd op vrij jonge leeftijd gekleurd door het besluit van een van mijn ouders. Degene die je een basis geeft, zorgt voor veiligheid en je omringt met liefde en de zekerheid dat jij voor altijd de allerliefste en allerbeste bent ging weg en was er opeens niet meer. Als kind ben ik hierdoor flink in de war geweest. In het gezin waarin ik opgroeide en de oudste was, was ik vooral bezig met luisteren en er voor iedereen te zijn, behalve voor mezelf. Terugkijkend naar alles wat er geweest is zie ik dat ik vooral loyaal ben geweest.

Innerlijke creativiteit

Boeken als Niet Morgen maar Nu van Wayne W. Dyer, Ontwaken van Shakti Gawain en de weg naar innerlijke wijsheid van Penney Peirce hebben me veel inzichten gegeven. Ik was goed in mooie dingen maken voor anderen en leerde op een gegeven moment ook mooie dingen maken voor mezelf. Ik ging tekenen en schilderen vanuit mijn gevoel en intuïtie. Liet helemaal los dat het ergens op moest lijken of ergens aan moest voldoen. Zelf ook écht blij worden naast alles wat er gebeurde en wat ik deed, dat was de bedoeling. Het creatieve werk dat intuïtief ontstond maakte dat ik steeds dichter bij mezelf kon komen, de balans terugvond en gevoelens een eigen plek kon geven.

De thema’s die spelen laten me groeien en neem ik mee waar ik ook ga. Dat is mijn overtuiging. Oervertrouwen, mijn eigen plek innemen, durven luisteren naar mijn eigen gevoelens en kiezen voor mezelf. Het blijven thema’s die uitdagingen oproepen, die vragen om het echte luisteren naar mijn intuïtie en ergens voor durven staan. Het is een uitnodiging om los te laten wat niet meer dient en zelf achter het stuur te zitten van mijn leven.

Tekenen, ontwerpen en schilderen

De keuze voor een eigen creatieve studio was logisch. Ik houd van mooie dingen maken, ‘verbeelden’, verbindingen leggen. Ik denk in beelden, voel en vertaal dat in illustraties, ontwerpen en schilderingen. Ik breng informatie en kennis over op mijn eigen, unieke manier.

Mayakalender

De Mayakalender waar ik sinds 2012 mee werk verraste me enorm door de herkenning en bevestiging van de vele thema’s die ik in mijn leven tegen ben gekomen. De kalender liet me kennismaken met de energie van de dag, synchroniciteit, mijn kwaliteiten en uitdagingen. Het laat me nu nog steeds verbanden zien en het grotere geheel beter begrijpen waar we allemaal deel van zijn.

De Vijf Elementen

Eind 2015 maakte ik kennis met de Vijf Elementen, de Chinese filosofie op het leven. In de opleiding leerde ik de principes van yin en yang kennen en het effect ervan op onszelf. Ons lichaam en de balans ervan. Hierbij kwam ik ook mijn ‘oude hobby’ Feng Shui weer tegen waar voeding en inrichting deel van uit maken.

Sindsdien laat het leven met de natuurlijke tijdkalender van de Maya’s en het werken met de Vijf elementen me niet meer los en voel ik dat dit ook een deel van mijn pad is. Het combineren van deze oude kennis met mijn creativiteit, het tekenen, ontwerpen en schilderen zorgen ervoor dat ik meer ben dan alleen een studio met werk in opdracht. Hierdoor kan ik in mijn werk waar nodig is nog een extra verdieping geven.

De cirkel is rond ..

Vanuit mijn verbondenheid met de natuur en de zoektocht naar mezelf maak ik vooral intuïtieve tekeningen en schilderingen. Alles wat ik maak is een spiegel van mezelf en wat zich afspeelt in mij. Daarnaast werk ik in opdracht voor ambitieuze mensen en organisaties die natuur, persoonlijke groei en ontwikkeling en de hulp van andere mensen (jong en oud) in een hoog vaandel hebben staan. Het voelt goed, het voelt blij en vooral … het voelt compleet. De cirkel is rond en draait rond om jou en mij mee te nemen naar de plek waar we horen met al onze talenten en mogelijkheden.

MIJN PASSIE, VISIE & MISSIE

Ik word gedreven door het creëren van mijn eigen vorm en neem graag zelf verantwoordelijkheid voor het geluk in mijn eigen leven. Als je dichtbij de natuur staat en aandacht geeft aan wat jij wil dat groeit dan ben ik ervan overtuigd dat de wereld een mooiere plek wordt om in te leven. Goed zorgen voor jezelf, doen wat bij je past en durven kiezen voor dat wat je blij maakt is in mijn ogen het beste wat je kunt doen. Ik houd van schoonheid en mooie dingen maken. Hierbij laat ik beelden het liefst voor zich spreken. Soms zijn daar niet eens woorden bij nodig.

INTUÏTIEVE KUNST