Aanpassen aan je omgeving of kiezen voor je eigen verlangens?

En dan ineens staat het Blauwe Aap Wavespell voor de deur. In de afgelopen 13 dagen van het Witte Spiegel Wavespell werden we uitgenodigd om zacht te zijn voor onszelf en te houden van onszelf. De komende 13 dagen worden we uitgenodigd om op zoek te gaan naar de verbinding met het spontane kind in onszelf.

Speelsheid en onbevangenheid

De uitdaging hierbij is om dubbel vertrouwen te hebben in alles wat er naar je toekomt en een goede moeder te zijn voor jezelf ook al heeft je eigen moeder hier niet of nauwelijks aan tegemoet aan kunnen komen. Een stapje verder naar binnen dus om in aanraking te komen met je eigen speelsheid en onbevangenheid en niet alles van het leven zo zwaar en serieus te nemen. 

Dubbele strijd

Dat geeft altijd een soort dubbele strijd heb ik gemerkt. Want zowel het Witte Spiegel als het Blauwe Aap Wavespell bevinden zich voor een groot deel precies in het midden (ruggegraat) van de Mayakalender. Tijdens deze dagen is het een valkuil om te leven in het verleden of je teveel bezig te houden met de toekomst. Bewust-zijn van het moment helpt je om volledig aanwezig te zijn in het hier-en-nu.

Aandacht geven aan wat je wil dat groeit

In hoeverre kun je spontaan zijn en onbevangen bewegen? Er zijn genoeg redenen te bedenken om je aan te passen aan je omgeving of wat anderen van je verlangen. Maar waar heb je zelf behoefte aan en wat zijn je eigen verlangens?

Je overwint je beperkingen en brengt je talenten de wereld in als je aandacht geeft aan wat jij wil dat groeit. Als je luistert naar je innerlijke stem en in alle vrijheid je eigen visie aanhoudt, het grote overzicht behoud en jezelf niet teveel in details verliest neem je het heft in eigen handen. In contact met anderen is het soms misschien eng om alle moed bij elkaar te rapen, op een bezielde manier je eigen waarheid uit te spreken en op ontdekkingsreis te gaan. Durf te vertrouwen op toevallige boodschappen en ontmoetingen die je onderweg tegen kunt komen. Dit zal je de komende 13 dagen helpen om hartsverbindingen aan te gaan. Vul eerst je eigen beker en dan pas die van een ander want alleen op die manier kun je er pas voor een ander zijn.

Blauwe Aap Wavespell affirmatiekaart >

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.